BKR-registratie bij private lease

Steeds meer mensen kiezen voor een private lease auto. Veel mensen vinden het fijn om voor een vast bedrag per maand auto te rijden. Met private lease kom je eigenlijk nooit voor onverwachte kosten te staan. Dat is in financieel opzicht prettig, maar zit er ook een keerzijde aan? Ja, je krijgt namelijk een BKR-registratie wanneer je een private lease auto neemt, maar dat is niet per se negatief.

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

Wat is een BKR-registratie?

De BKR-stichting houdt bij of mensen leningen hebben lopen. Het private leasen van een auto is in feite een lening, dus word jij als lease auto eigenaar geregistreerd in het BKR-register. De kans dat je al vermeldt staat in het BKR-register is groot. Als je al een lening hebt of in de afgelopen 5 jaar een lening hebt gehad, dan sta je al vermeld in het BKR-register.

Private lease bkr-registratie

Is een BKR-registratie bij een private lease auto nadelig?

Als je vanwege een private lease auto een BKR-registratie krijgt heeft dat niet per se negatieve gevolgen voor jou. Als je geen betalingsachterstanden hebt en je private lease auto dus altijd netjes op tijd betaalt, dan zullen de gevolgen van een BKR-registratie in de meeste gevallen nihil zijn.

Vind de auto die bij jou past

Wat wordt er geregistreerd van mijn private lease auto?

Wanneer je een private lease auto hebt, betaal je voor twee dingen, je auto en de service. Alleen het bedrag dat je betaalt voor de private lease auto wordt vastgelegd in de BKR-registratie. Meestal is het bedrag dat je voor de auto betaalt ongeveer 65% van de totale lease som.

Keurmerk private lease

Kwalitatieve leasemaatschappijen met het ‘Keurmerk Private Lease’ zullen altijd een financiële check doen bij de BKR-stichting om zeker te weten dat je de lening voor de auto kan dragen. Zo probeert men te voorkomen dat mensen schulden krijgen of in financiële problemen geraken.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je zelf zeker moet weten dat je de maandelijkse kosten voor een private lease auto voor de duur van je private lease contract kunt betalen. Neem daarom niet de duurste auto als je twijfels hebt of je de financiële lasten aan kunt. Betaal je altijd op tijd dan zul je geen negatieve effecten van een BKR-registratie ondervinden.

Vind de ideale auto