De voordelen en nadelen van private lease

Wanneer je enn private lease auto rijdt, rij je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto. Hoe lang je de auto rijdt en wat een private lease auto kost is afhankelijk van het lease contract dat je afsluit. De looptijd, het aantal kilometers en de auto die je kiest spelen hierbij een grote rol.

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

Private lease aanschaffen

Private leasen of toch een auto kopen?

De populariteit van private leasen zit in de lift. In 2016 reden er 64.000 private lease auto’s in Nederland, in 2018 waren dat er al 150.000. Deze aantallen stijgen snel omdat private lease een steeds aantrekkelijker alternatief is voor het kopen van een auto. Waarom private lease een steeds aantrekkelijker alternatief is heeft met een aantal factoren te maken. Denk hierbij aan de opkomst van de elektrische auto die in opkomst is. Het kopen van een nieuwe elektrische auto is duur, daarom kiezen veel mensen ervoor om een elektrische auto te private leasen. Daarnaast is het milieu een steeds belangrijker onderwerp geworden in onze samenleving. Wanneer je altijd een recente auto rijd stoot je ook minder schadelijke stoffen uit. Maar er kleven nog meer voordelen aan private lease. We hebben de belangrijkste redenen hieronder voor opgesomd

Bekijk hier het private lease aanbod

Voordelen private lease

Je rijd voor een vast bedrag per maand. Dat zorgt voor overzicht en stabiliteit, zo heb je nooit meer onverwachte onderhoudskosten.

Nauwelijks onderhoud nodig. De meeste private lease contracten hebben een looptijd van 2 tot 4 jaar. Nieuwe auto’s hoeven de eerste 3 of 4 jaar geen APK te krijgen en omdat u een nieuwe auto rijdt heb je geen last van versleten of verouderde onderdelen.

Geen hoge aanschafkosten. Omdat u uw private lease auto maandelijks betaald hoef je geen duizenden euro’s gespaard te hebben om een nieuwe auto aan te schaffen.

Seniorvriendelijk. Oudere consumenten kunnen soms moeilijk geld lenen bij kredietverstrekkers. Private lease biedt dan uitkomst!

Nooit zonder auto. Wanneer je jouw auto verliest door bijvoorbeeld diefstal of total loss schade, krijg je bij bijna alle aanbieders een ander of nieuw exemplaar.

Zoals je ziet is het private leasen van een auto in veel gevallen interessant. Een private lease auto biedt een aantal voordelen die je niet hebt wanneer je een auto koopt. Maar heeft het private leasen van een personenauto ook nadelen? Ja die zijn er. “Elk voordeel heb zn nadeel” zei Johan Cruijff ooit.

voordelen en nadelen

Nadelen van private leasen

Eigen risico bij schade. Wanneer je schade rijd met je private lease auto heb je vaak een eigen risico. Het eigen risico varieert vaak tussen 300 en 500 euro.

Verlies van schadevrije jaren. Wanneer je drie of meer jaar geen eigen auto bezit dan bestaat de kans dat je jouw opgebouwde schadevrije jaren verliest.

Extra kosten bij te veel kilometers. In uw private lease contract staat het aantal kilometers dat u per jaar mag rijden uw private lease auto. Rijd je meer dan contractueel is vastgesteld dan moet je aan het eind van het jaar bijbetalen. Rijd je minder dan het vastgestelde maximaal aantal kilometers dan krijg je geen geld terug.