Milieuvriendelijker autorijden

Het milieu wordt een steeds belangrijker onderwerp in onze samenleving. Autorijden en het milieu is een combinatie die niet goed samen gaat. Maar wat kunt u doen om toch zo milieu vriendelijk mogelijk auto te rijden? Spoiler alert: private lease auto’s zijn vaak een goede oplossing om milieu vriendelijk te rijden.

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

Elektrische auto private leasen, goed voor het milieu

De beste oplossing is om een elektrische auto te rijden. Maar hiervan is de aanschafwaarde vaak hoog. Private lease biedt dan uitkomst. Wanneer u een elektrische auto private leaset, dan betaalt u een vast bedrag per maand voor de auto, het onderhoud, de verzekeringen en de premies. Dat zorgt ervoor dat de kosten overzichtelijk zijn en blijven, en u geen tienduizenden euro’s op de bank hoeft te hebben om een elektrische auto aan te schaffen.

Bekijk elektrische auto's
milieuvriendelijk autorijden

Milieu vriendelijke auto private leasen

Zijn de kosten voor een elektrische auto alsnog te hoog, dan loont het ook om een nieuwe auto aan te schaffen of te private leasen. Benzine auto’s en diesels worden steeds schoner. Maar dan moet u wel de nieuwste auto’s rijden. Elke 2 tot 4 jaar nieuwe auto’s aanschaffen is een kostbaar grapje. Met private lease rijdt u wel elke paar jaar een nieuwe auto. Hoe lang u deze private lease auto’s rijdt is afhankelijk van uw private lease contract. Deze lopen doorgaans 2 tot 4 jaar.

Milieuvriendelijke auto

Hoe 'groen' zijn nieuwe auto's? De consumentenbond test regelmatig

De Consumentenbond test regelmatig nieuwe auto’s en meet hoe ‘groen’ deze zijn. Bij leasecontractvergelijken.nl proberen we zo veel mogelijk van deze auto’s in ons assortiment te hebben. Uit de tests van de consumentenbond blijkt nieuwe diesel auto’s ondanks het slechte imago toch goed kunnen scoren als het gaat om milieu vriendelijkheid. Hieruit blijkt maar weer eens dat een nieuwe private lease auto met de nieuwste technologieën op het gebied van CO2 en stikstof reductie veel invloed kunnen hebben op de milieuvriendelijkheid van een auto.

Bekijk de test op Consumentenbond.nl