Private lease feiten en weetjes

Private lease is enorm in opkomst. Op dit moment is de private leasemarkt al goed voor meer dan 10% van de leasemarkt. Het aantal private-leasecontracten is in 2018 door de grens van 150.000 private-leasecontracten gegaan. Waar er voorheen, vooral contracten met een korte looptijd verkocht werden vindt er nu een verschuiving plaats naar contracten van 3 tot 4 jaar. Bij ongeveer 70 procent van de private-leasecontracten is een jaarlijkse maximale rijafstand van 15.000 kilometer afgesproken.

Een tijd geleden waren vooral de kleinere auto’s populair als private lease auto’s. Maar omdat er nu ook steeds meer contracten met meer kilometers worden afgesloten, worden de grotere auto’s ook populairder als private lease auto. Dit heeft invloed op de kosten van het contract. De kleine auto’s met weinig kilometers hebben maandbedragen vanaf ongeveer 200 euro. De grotere auto’s met private-leasecontracten waar u 15.000 kilometer per jaar mee mag rijden gaan vanaf ongeveer 350 per maand over de toonbank.

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

Private lease auto’s en brandstof

Het overgrote deel van de private lease auto’s die afgenomen worden zijn benzine auto’s. Maar met de opkomst van de elektrische auto zien we dat dit aan het verschuiven is. Dit komt omdat er in de afgelopen paar maanden een aantal interessante elektrische auto’s toegevoegd zijn aan het assortiment van leaseaanbieders.

Daarnaast speelt het milieu en klimaat thema een belangrijke rol bij de keuze voor een elektrische auto. Toch zal het nog wel even duren voordat er meer elektrische private lease auto’s verkocht zijn dan benzine private lease auto’s. Diesel private lease auto’s zijn vooral populair wanneer er voor een grote auto gekozen wordt waar jaarlijks veel kilometers mee gereden mag worden.

Bekijk het aanbod elektrische auto's

Wie is de private lease rijder?

De gemiddelde leeftijd van een private-leaserijder is 45+ en stijgt licht. Toch zien we dat de leeftijdsgroep tussen de 26 en 35 jaar ook goed vertegenwoordigd is als private lease rijder. Opvallend is dat vooral vrouwen kiezen voor een private lease auto. Ongeveer 65 procent van de private lease rijders is een vrouw.

Bekijk auto's populair bij vrouwen
private lease rijder