Top 10 Private lease 2020

Nederland telde in Q1 2020 iets minder dan 8,7 miljoen personenauto’s (bron). Een stevig groeiend aantal daarvan zijn private lease auto’s. Volgens de laatste cijfers zijn minimaal 150.000 personenauto’s private lease auto’s, een stijging van 45,6% ten opzichte van het jaar daarvoor (bron). Private lease is dus razend populair, maar welke modellen zijn het meest populair? LeaseContractVergelijken.nl zet de top 10 private lease auto’s op een rij.

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

10. Renault Twingo

Sinds 1992 is de Renault Twingo op de markt, en nog steeds is hij ongekend populair. De Twingo is op het moment van schrijven drie keer een facelift ondergaan. Daarvan was de laatstekeer een groot succes te noemen. De Twingo ligt vooral goed in de markt bij de vrouwelijke doelgroep en is verrassend ruim.

Bekijk Renault Twingo

9. Toyota Aygo

De Toyota Aygo is sinds 2005 op de weg te vinden en is daarmee aanzienlijk jonger dan de hiervoor besproken Renault Twingo. In 2010 was de Aygo erg in trek, en piekte het marktaandeel op 3,11% (bron). Inmiddels is de Toyota Aygo niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen.

Bekijk Toyota Aygo

8. SEAT Ibiza

De SEAT Ibiza is veruit het meest succesvolle model in het aanbod van SEAT. Het is een zeer populaire hatchback die al sinds de jaren 90 verkrijgbaar is. Je kunt de auto in tal van uitvoeringen aantreffen, waardoor zowel jonge als volwassen doelgroepen geïnteresseerd zijn.

Bekijk Seat Ibiza

7. Kia Picanto

Op nummer 7 vinden we de Kia Picanto, deze compacte miniklasse auto kenmerkt zich door de verrassende hoeveelheid binnenruimte. Sinds 2011 zijn de verkoopaantallen van de Kia Picanto explosief gestegen. In de afgelopen jaren heeft de Picanto de hoge verkooptaantallen vast weten te houden. De Picanto is in absolute aantallen met afstand het populairste model van Kia. (bron)

Bekijk Kia Picanto

6. Citroen C1

Ook de Citroën C1 bevindt zich, net zoals de Picanto, in de compacte miniklasse. Dat wil zeggen dat het model vaak compact, licht en zuinig is. Mede hierdoor is de Citroën C1 een erg populair private lease model. De C1 heeft na de Citroën BX (die niet meer verkrijgbaar is) het hoogste aantal in verkoopaantallen.

Bekijk Citroen C1

5. Peugeot 108

Op nummer 5 in de private lease top 10 2020 vinden we de Peugeot 108. Een relatief jong model dat pas in 2014 op de markt werd gebracht. De Peugeot 108 is sterk vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Hyundai i10, Kia Picanto & Renault Twingo.

Bekijk Peugeot 108

4. Hyundai i10

De i10 is het meest verkochte model van Hyundai in Nederland. Het compacte, maar ruime model valt bij jong en oud in de smaak door zijn universele look. De i10 is ook binnen het private lease segment erg populair, zie jij jezelf al in een i10 rijden?

Bekijk Hyundai i10

3. Opel Corsa

En dan in de top 3, de Opel Corsa! De Opel Corsa is, na de Astra het meest verkochte model van Opel in Nederland. Door zijn compacte vorm is hij razend populair binnen het private lease segment. De Corsa wordt gereden door jong en oud en staat over het algemeen bekend als betrouwbare auto. Een verdiende nummer 3 in de private lease top 10.

Bekijk Opel Corsa

2. Volkswagen Polo

Op de tweede plaats treffen we de Volkswagen Polo, ook wel “het kleine broertje” van de Volkswagen Golf genoemd. Het ontwerp van de Volkswagen Polo wordt regelmatig gerestyled, deze vaak subtiele aanpassingen bleken keer op keer voldoende om de populariteit van de Polo hoog te houden. Ook vandaag de dag is de Volkswagen Polo een van de topmodellen en dat zowel binnen het private lease als het koopsegment.

Bekijk Volkswagen Polo

1. Volkswagen Golf

Het is het toonaangevende model binnen Volkswagen die met afstand de grootste is in verkoop aantallen. De Volkswagen Golf. Al in 1974 liep de eerste Golf van de band, en nog altijd staat dit model als een huis. Je komt de Golf overal in de top tegen, zowel bij private lease, zakelijke lease als koop gaat het model als een trein. De Golf kent dan ook tal van beschikbare uitvoeringen in het private lease domein, waaronder zelfs de volledig elektrische e-Golf. Rijdt jij binnenkort in een splinternieuwe Volkswagen Golf? Ontdek het aanbod op LeaseContractVergelijken.nl!

Bekijk Volkswagen Golf

Meer private lease modellen vergelijken?

Zojuist heb je kennis gemaakt met de private lease top 10, de populairste modellen in het private lease segment in 2020. Ben je benieuwd wat er, naast dit aanbod, nog meer beschikbaar is voor private lease? Vergelijk dan alle private lease modellen!

Vergelijk alle private lease modellen