Aanbetaling

Een aanbetaling is een geldbedrag dat wordt betaald van de lessee (klant) aan de lessor (aanbieder), voorafgaand aan het in werking treden van het leasecontract. De aanbetaling wordt ook wel de “eerste betaling” genoemd. Of een aanbetaling verplicht is, verschilt per aanbieder. Er zijn drie mogelijkheden, het doen van een aanbetaling kan verplicht, mogelijk of […]

Lees verder

v.a. € per maand

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

Aanbetaling

Een aanbetaling is een geldbedrag dat wordt betaald van de lessee (klant) aan de lessor (aanbieder), voorafgaand aan het in werking treden van het leasecontract. De aanbetaling wordt ook wel de “eerste betaling” genoemd.

Of een aanbetaling verplicht is, verschilt per aanbieder. Er zijn drie mogelijkheden, het doen van een aanbetaling kan verplicht, mogelijk of niet mogelijk zijn.

Voordelen aanbetaling

Het doen van een aanbetaling brengt namelijk voordelen voor de lessee met zich mee. Allereerst vergroot het de kans op acceptatie door de lessor aanzienlijk. De lessee biedt namelijk extra financiële zekerheid aan de lessor door vooraf te betalen. Daarbij wordt de aanbetaling verrekend in het maandbedrag. De maandelijkse kosten van het leasecontract zullen dus lager uitvallen als de lessee een aanbetaling doet. Over het algemeen geldt: Hoe hoger de aanbetaling, hoe lager het maandbedrag.

Dus heb je bij aanvang van het leasecontract wat spaargeld ter beschikking? Dan kun je dit gebruiken om het maandbedrag gedurende de looptijd van het leasecontract te verlagen.