Cataloguswaarde

De cataloguswaarde, ook wel de fiscale waarde genoemd, is een optelsom van de catalogusprijs op het moment van afgifte van het kenteken, alle opties, accessoires, BTW en BPM. Alleen fabrieksopties tellen mee in de cataloguswaarde. Achteraf toegevoegde accessoires (meestal door de dealer, zoals een dakkoffer of trekhaak), worden niet meegenomen in de cataloguswaarde. Cataloguswaarde opzoeken […]

Lees verder

v.a. € per maand

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

Cataloguswaarde

De cataloguswaarde, ook wel de fiscale waarde genoemd, is een optelsom van de catalogusprijs op het moment van afgifte van het kenteken, alle opties, accessoires, BTW en BPM. Alleen fabrieksopties tellen mee in de cataloguswaarde. Achteraf toegevoegde accessoires (meestal door de dealer, zoals een dakkoffer of trekhaak), worden niet meegenomen in de cataloguswaarde.

Cataloguswaarde opzoeken

Je kunt de cataloguswaarde van een auto gemakkelijk aan de hand van het kenteken. In het geval van private lease, is het kenteken voor het eerst vermeld in de afleveringsverklaring. Je kunt het kenteken invoeren in de kentekencheck van de RDW, In het tabblad “Fiscaal” kan de cataloguswaarde (catalogusprijs inclusief BTW en BPM) opgezocht worden.

Verschil cataloguswaarde en catalogusprijs

De begrippen cataloguswaarde en catalogusprijs worden veelvuldig door elkaar gebruikt. Het verschil tussen deze twee begrippen is te vinden in de BTW, BPM en accessoires.