Leasecontract afkopen

Wanneer de lessee (klant) het leasecontract wil stopzetten, voordat de looptijd verstreken is. Kan de lessee het leasecontract afkopen bij de lessor (aanbieder). In dat geval betaald de lessee een bedrag voor de resterend tijd van het contract, waarna het leasecontract ontbonden is en de auto geretourneerd dient te worden aan de lessor. Afkoopsom Het […]

Lees verder

v.a. € per maand

Private lease selector

Prijs

Kilometrage

Looptijd

Brandstof

Leasecontract afkopen

Wanneer de lessee (klant) het leasecontract wil stopzetten, voordat de looptijd verstreken is. Kan de lessee het leasecontract afkopen bij de lessor (aanbieder). In dat geval betaald de lessee een bedrag voor de resterend tijd van het contract, waarna het leasecontract ontbonden is en de auto geretourneerd dient te worden aan de lessor.

Afkoopsom

Het bedrag dat betaald dient te worden om het leasecontract af te kopen, wordt de afkoopsom genoemd. Een andere naam voor afkoopsom is “Beëindigingskosten”. Dit bedrag komt tot stand door het verschil tussen de handelswaarde en de boekwaarde. Vervolgens worden daar eventuele kosten en winstderving aan toegevoegd.

In grote lijnen is de bepaling van de afkoopsom dus gelijk, er zijn echter wel verschillen tussen aanbieders. Door gunstige afkoop voorwaarden te stellen willen aanbieders zich aantrekkelijk maken voor nieuwe klanten. Twijfel je tussen meerdere aanbieders? Vergeet dan niet om de afkoop voorwaarden te vergelijken. Zo krijg je de best mogelijke situatie, mocht het leasecontract onverhoopt beëindigd dienen te worden voordat de looptijd verstreken is.